Lær språk på utveksling

bonjourDen beste måten å lære et språk på er å bo i et land som snakker det. Som voksen er det ikke ofte at denne muligheten byr seg, desto større grunn til å dra på språkutveksling når man er ung. Mange har kanskje vært på en språkreise i sommerferien på ungdomsskolen, og dette kan være lærerike uker. Men hvis man ønsker å bli flytende i et fremmedspråk bør man bo i et annet land i minimum ett år.

Det er mange utvekslingsbyråer, som STS og EF, som tilbyr et utvekslingsår for elever som går på videregående skole. Det kan kanskje virke litt skummelt å flytte fra venner og kjente i en slik sårbar alder, men de aller fleste vil aldri angre på at de tok dette valget. For det første blir man så flytende i det nye språket at man kan begynne å drømme i det, men man får også minner og venner for livet.

For alle som ønsker en karriere hvor man jobber med språk, om det er som skribent, tolk eller oversetter – så burde ett år i utlandet være obligatorisk. Erfaringen man får ved å leve i et samfunn som bruker språket er uvurderlig, og man lærer ting som er umulig fra et klasserom eller en skolebok.

Hvis du vurderer å sende barnet ditt på utveksling, bør du ikke nøle. Dette året vil gi han eller henne dyrbare erfaringer for livet. Å ha et år med utveksling på CV’en er også noe de fleste arbeidsgivere vet å verdsette. Å dra på utveksling er dermed en investering for fremtiden.

Hvor man drar, vil være avhengig av hvilket språk man ønsker å lære. Australia, eller England, er gode alternativ hvis man ønsker å lære engelsk, mens Spania eller Bolivia er trygge valg for de som vil lære spansk, og Tyskland for den som vil lære tysk.