Når bør du velge en tekstforfatter?

aaeaaqaaaaaaaabqaaaajdizndu0mzhhlwq5zjmtngi5ni1iztg2lthhmznlyjblnwvlmaNoen ganger finnes det ingen andre valg enn å oversette en tekst fra et fremmedspråk til norsk. Men andre ganger kan det faktisk være lurere å skrive en helt ny tekst på norsk, dette vil være med på å øke både kvaliteten på teksten og selve leseopplevelsen.

I slike tilfeller kan det være lurt å leie inn en tekstforfatter til å gjøre jobben. Tekstforfattere er eksperter på å tilpasse en tekst til en ønsket målgruppe. Spesielt innen markedsføringssegmentet er det svært vanlig å bruke tekstforfattere.

Tekstforfatter har ofte 3-års utdannelse, for eksempel fra Westerdals. Faktisk kommer de aller beste tekstforfatterne i Norge herfra, og mange av dem jobber frilans. Å leie inn frilanshjelp er ofte en god idé og det kan bli mye billigere enn å ansette noen fast. Du kan også bytte frilanser hvis du skulle være misfornøyd med arbeidet som leveres.

Men de aller fleste tekstforfattere er gode på tekst, og leverer fantastiske resultater – gang på gang. Tekstforfattere er opplært til å tenke kreativt, og de kan ofte ha hundre forskjellige varianter av en setning før de lander på den perfekte formuleringen. Det er dette detaljnivået som gjør at det oftere vil lønne seg å la en tekstforfatter skrive en helt ny tekst, istedenfor å bare oversette fra et annet språk.

Selv om tekstforfattere er spesielt gode på reklame og markedsføring, kan de brukes til alle type skriveoppdrag. Også til å skrive artikler. Tekstforfattere skriver nemlig oftere mer kreativt enn tradisjonelle journalister – noe som gir stor merverdi i tekstene de produserer.

Det finnes flere steder på nett hvor man kan søke på frilansere, deriblant tekstforfattere. Det er en god måte å finne en frilanser på. Alle som ønsker godt innhold på godt norsk bør vurdere en tekstforfatter isteden for en oversetter. Men er du heldig, finner du frilansere som kan begge deler.