Ønsker du å lære mer om spansk?

tpn_idlewild_languageclassteaser_spanish-1Spansk er et av verdensspråkene som blir snakket av hundrevis millioner av mennesker rundt omkring i verden. Dette er et språk det er mye interesse omkring, og som man ønsker å lære seg mer om. Men visste du at de i Spania faktisk snakker to språk, spansk og katalansk?

Det er mest rundt Barcelona at katalansk er utbredt, mens de i hovedstaden Madrid og i resten ab landet snakker spansk. Spansk er et romansk språk med lange røtter, helt tilbake til 800-tallet.

Selv om de aller fleste i USA snakker engelsk, eller amerikansk om du vil, så er det i dag en økende gruppe som snakker spansk. Dette skyldes selvsagt immigrantene som har kommet over grensene fra Mexico og tatt med seg morsmålet på reisen. Det er helt legitimt å snakke spansk i dagens Amerika, både Nord og Sør.

I Europa derimot, er det kun i Spania at man snakker spansk. Portugisisk som snakkes i nabolandet Portugal må ikke forveksles for spansk, selv om dette er søsterspråk – litt sånn som norsk og dansk.

Det spanske språket har blitt ekstra populært i Norge i den senere tid. Dette skyldes i hovedsak tre ting. 1: At nordmenn ferier mye i Spania. 2: At spansk fotball er å se på norske TV-skjermer. Og 3: at spanske filmer oftere vises på norske kinoer. Det er altså den spanske kulturen nordmenn ønsker å bli bedre kjent med gjennom språket. Man spiller til og med sammen med spanjoler på nett, på sider som vinnarum og andre.

Når man er på reise i Spania, om det er på Kanariøyene, i Malaga eller Barcelona, så kommer man langt med noen enkle små spanske gloser. “Hola” eller “Gracias” er høflighetsfraser som de fleste lærer seg. Andre tar det ett steg videre, og klarer å bestille mat på restauranter og be om pose når de handler i butikken. Til syvende og sist, handler det om å vise respekt for det landet man er i.